Vánočně-novoroční jóga mala: 108 pozdravů slunci

27.12.2015 10:00

Vánočně-novoroční jóga mala: 108 POZDRAVŮ SLUNCI
Neděle 27. prosince 2015 v 10 hodin, Centrum Bosa, Ostopovická 29, Bosonohy
 

  • S SEBOU: pohodlné oblečení, případně ručník, podložku na jógu (polštářky a deky k dispozici na místě) a 200 kč J
  • CO MŮŽETE ČEKAT: Po stránce fyzické si zacvičíte 108 pozdravů slunci, pokud chodíte cvičit jógu jedenkrát týdně měli byste zvládnout bez problémů. Cvičení lze kdykoliv přerušit, či se případně vrátit zpět po době odpočinku. Můžete také využit skupinovou energii a namísto cvičení si recitovat mantru ÓM 108 krát, případně cvičit méně náročnější varianty. Po stránce spirituální je to výborná možnost ponořit se do sebe, Jóga mala se standardně cvičívá, při změně ročního období. Zimní slunovrat, který letos vyjde  na 22.12 si tedy trochu posunem. Cílem je oslavit slunce, otevřít své vnitřní slunce a propojit tak jejich síly dohromady. Po stránce psychické, můžete detoxikovat organismus díky hluboké meditaci a ponoření se do sebe.

  • 108 KOL POZDRAVŮ SLUNCI má mnoho výkladů a stále si nejsme tak úplně jisti, co přesně má znamenat, ale 108 se uvádí jako posvátné číslo nejen v józe, ale i hinduismu a budhismu. Jóga Mála, girlanda z růžence, spojuje 108 korálku plus 1 pro gurua. Mála se používá pro počítání, zapamatování nebo připomenutí si mantry, tak jako se používá růženec. Zůstaňme ale nohama na zemi a pojďme se zaměřit na sebe, svůj život, své vnitřní světlo (slunce), svá přání a spojme síly s ostatními.
  • JAK DLOUHO BUDE CVIČENÍ TRVAT: Cvičení samotné bude trvat asi 2 hodiny, ale počítejte prosím ještě s meditací, protažením a závěrečným občerstvením a posezením.
  • ZÁMĚR: Tak jako v hodině si vytváříte svou sánkalpu, připravte si i na toto cvičení nějaký záměr. Je konec roku, pojďme se s ním tedy rozloučit, pustit se minulosti, zaměřit se na sebe, soustředit se na současný okamžik, zavzpomínat na rodinu a přátele, vytvořit si záměr, obrátit se ke světu a všem jeho bytostem, uvědomme si naše propojení, naplánujme si svou budoucnost a obraťme se směrem k universu a vyššímu vědomí.
  • ZÁVĚR: Těším se na Vás na všechny, kteří si budete mít chuť zacvičit ve vánočním čase, hlaste se prosím na FB: www.facebook.com/bajajoga a nebo přímo na mém telefonním čísle a nebo mailu:
    Bára Bělová, barabbb@gmail.com, 604176398, www.bajajoga.cz